TakeT teekaupan tarina

Teekauppa Sveitsistä Suomeen

TakeT Oy:n yrittäjät Diego Liemann ja Anu Tummavuori Liemann muuttivat Sveitsistä Suomeen kesällä 2014. Sveitsissä vietettyjen vuosien aikana paljon työmatkoja tehneelle pariskunnalle tuli tavaksi hakea take away teekupiliset Baselin rautatieaseman teekaupan suuresta valikoimasta matkallaan junaan. Kaupasta sai myös laadukasta irtoteetä kotiin vietäväksi, sekä teetarvikkeita. Suomeen muutettuaan Anu ja Diego huomasivat, ettei samanlaista palvelua ollut täällä saatavilla, ja idea TakeT:stä oli syntynyt.

Keski-Suomi kutsuu

Suomessa Anu ja Diego viettivät pari ensimmäistä vuotta Helsingissä vilkkaasta kaupunkilaiselämästä nauttien. Teekaupan perustamista suunnitellessaan mieleen kuitenkin juolahti, että teekauppa voisi sijaita lähempänä Saarijärven Kalmarissa sijaitsevaa rakasta kesämökkiä. Anulle Jyväskylä oli asuinpaikkana ennestään tuttu lapsuuden kouluajoilta. Niinpä kaupan avaaminen Keski-Suomen yliopistokaupunkiin alkoi tuntua hyvältä idealta. Monen sattuman summana löytyi myös täydellinen liiketila Jyväskylän yläkaupungilta, Kauppakatu 27:stä.

TakeT teekauppa Anu, Diego ja Sohvi

Tämä toimii!

TakeT sai Jyväskylässä erinomaisen vastaanoton, ja kauppa kävi vilkkaasti aina ensimmäisestä päivästä lähtien. Alle puolen vuoden toiminnan jälkeen Anu ja Diego totesivat konseptin toimivan niin hyvin, että haave toisen kaupan avaamisesta alkoi pyöriä mielessä. Kuin huomaamatta Anu selaili iltaisin vapaita liiketiloja, ja yhtäkkiä se sopiva osuikin silmään – Helsingin Kalliosta, Anun synnyinkaupunginosasta. Sitä oli lähdettävä katsomaan. Liiketila Kallion Viidennellä linjalla oli suuri ja juuri remontoitu, vilkkaan kaupunginosan sykkeessä, opiskelijoiden suosimalla alueella – täydellinen tila teekaupalle. Ratkaisu oli tehty, kauppa aukeaa Helsinkiin!

Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden Dreams and Inspiration -kurssille tehty video

Astu sisään Kallion teekauppaan!

Teekauppamme löydät Jyväskylän keskustasta, Helsingin Kalliosta sekä Tampereen uudesta kauppakeskus Ratinasta!

Seuraa meitä:

TakeT Helsinki Kallio Facebook ja Instagram

TakeT Jyväskylä Facebook ja Instagram

TakeT Tampere Facebook ja Instagram

– pysyt kärryillä tarjouksista, aukioloajoista ja päivän teestä!

Viimeisimmät postaukset löytyvät myös tämän nettisivun etusivulta.

TakeT teekaupan missio

”Haluamme tuoda laadukkaat teet kaikkien helposti saataville ja antaa vaihtoehtoja päivittäiselle tauko- ja virkistysjuomalle. Pyrimme puhaltamaan pois teen pölyttyneen maineen ja sen sijaan antamaan sille raikkaat dynaamiset kasvot.

Lisäksi haluamme tuoda laajan teevalikoimamme interaktiivisesti esille niin teen juontia aloitteleville, kuin laadukkaisiin Connoisseur teelaatuihin hurahtaneille ja kaikille siltä väliltä. Tärkeintä on aina hyvälaatuinen ja hyvänmakuinen tee.”